Svilar meteen ambitieus: 'In de voetsporen van grote keepers treden'

Svilar meteen ambitieus: 'In de voetsporen van grote keepers treden'

28-08-2017 21:06
6

Mile Svilar tekende maandagavond een vijfjarig contract bij Benfica. Bij de Portugese topclub zal Svilar het rugnummer één dragen. Op de website van de club uit Lissabon reageerde de jonge doelman al kort op zijn transfer.

"Ik teken bij de grootste club van Portugal en een van de grootste in de wereld", vat Svilar aan. "Ik wil vooruitgang maken en zo snel mogelijk beginnen trainen met het team. Om er bij te horen, om ze te helpen", klinkt het ambitieus bij de achtienjarige doelman.

"Mijn sterke punten zijn volgens mij mijn reflexen en mijn snelheid. Ik kom heel snel van mijn lijn", is onze landgenoot zich bewust van zijn kwaliteiten. "Ik kreeg ook al wat info van Nemanja Matic, die hier ook speelde. Hij benadrukte nog eens hoe groot de club is. De afgelopen jaren bracht de club grote keepers voort als Ederson en Oblak."

De jonge goalie vertrok bij Anderlecht, waar hij niet meer gelukkig was. Hij hoopte meer speelkansen te krijgen. "Ik denk dat Benfica de perfecte club voor mij is om stappen te zetten. Het was dus zeker de juiste beslissing om hier te tekenen", besluit Svilar.