Club Brugge houdt het maximum na pandoering voor Standard

Club Brugge houdt het maximum na pandoering voor Standard

27-08-2017 16:15
5

Club Brugge heeft een knappe 15 op 15 neergezet in de competitie. Tegen Standard stond het heel snel op een dubbele voorsprong, die het niet meer afgaf. 

Club Brugge had amper zes minuten nodig om Standard een mokerslag te geven. Eerst was het Vanaken die van dichtbij Ochoa fusilleerde op voorzet van Diaby. Even later was Vanaken de aangever: hij stuurde Wesley perfect diep en werkte simpel af. 2-0 na amper zes minuten!

Opvallend genoeg was het daarna Standard dat het spel naar zich toetrok. Dossevi pakte uit met een heerlijk schot, maar dat draaide op de paal. De bezoekers hadden veel balbezit, maar Diaby kon wel bijna de 3-0 maken. De bliksemsnelle Ochoa haalde de bal twee keer uit zijn voeten. Ondanks pogingen van Bokadi, Laifis en opnieuw Dossevi was het 2-0 bij de rust.

Helemaal kopje onder
In de tweede helft toonde Club zich dodelijk efficiënt. Vanaken maakte snel de 3-0 door een afgeweken schot, Scholz was de pineut die de bal in doel verwerkte. Zo was het plots helemaal over voor de Luikenaars.

Club kwam niet meer in de problemen en kon in de slotfase zelfs nog de 4-0 maken. Na een snel genomen vrijschop was het zowaar centrale verdediger Mechele die binnenschoot. Het maakte de horrormiddag van Standard, dat nu 4 op 15 heeft, compleet.