'Premier League-optie minder concreet, Chadli kan plots naar de Bundesliga'

'Premier League-optie minder concreet, Chadli kan plots naar de Bundesliga'

25-08-2017 09:20

Spelers die azen op een vertrek hebben nog tot en met 31 augustus de tijd om van club te wisselen. Nacer Chadli is één van de talloze spelers die nog een transfer willen maken. Zijn toekomst ligt wellicht in Duitsland.

Chadli heeft het bij West Bromwich Albion al na één seizoen niet meer naar zijn zin. Onze landgenoot begon sterk bij The Baggies, maar raakte al snel zijn basisplaats kwijt onder Tony Pulis. Deze zomer kwam het zelfs tot een aanvaring tussen Chadli en zijn coach. Dat deed zijn situatie zeker geen goed. Onze landgenoot speelde immers nog geen minuut in het nieuwe Premier League-seizoen. Chadli deed dinsdag wel 90 minuten mee in het met 1-3 gewonnen League Cup-duel tegen Accrington Stanley.

Swansea City leek uitkomst te gaan bieden. De club uit Wales zag in hem die ideale opvolger van Sylfi Sigurdsson, die voor 50 miljoen euro aan Everton werd verkocht. Swansea probeerde Chadli in het verleden al twee keer zonder succes vast te leggen, maar leek nu toe te slaan. De Daily Mail meldt echter dat de interesse serieus is afgenomen. The Swans knappen af op de hoge vraaprijs van West Brom, dat naar verluidt 27 miljoen euro verlangt.

La Dernière Heure weet donderdag echter de melden dat Schalke 04 nu kans ziet om hem binnen te halen. De ex-club van onder andere Marc Wilmots en Emile Mpenza zou stevig doorduwen. Chadli zou een transfer volgens de krant zien zitten, omdat hij dichter bij zijn familie in België kan gaan wonen. Chadli denkt echter vooral aan speeltijd, omdat hij enkel dan weer in beeld komt bij bondscoach Roberto Martinez.