Van Holsbeeck wijst naar de spelersgroep: 'Die cijfers lagen beduidend lager'

Van Holsbeeck wijst naar de spelersgroep: 'Die cijfers lagen beduidend lager'

21-08-2017 21:15
1

Anderlecht heeft zijn start in de competitie helemaal gemist. Na de matige vier op twaalf loert een crisis dan ook om de hoek in Brussel. Manager Herman Van Holsbeeck moet na vier wedstrijden dan ook al meteen enkele brandjes blussen.

"Ik spreek nog niet van een crisis, maar na twee nederlagen op rij moet ik toegeven dat we onze start gemist hebben”, liet Van Holsbeeck optekenen tegenover Sporza. De manager van paars-wit meent te weten waar de problemen liggen. 'Ik heb al wel wat ervaring met het jaar ná een titel. Dus heb ik bij het begin van het seizoen de fysieke gegevens van een aantal spelers opgevraagd."

"Die cijfers lagen beduidend lager dan vorig jaar", aldus Van Holsbeeck. "Na de titel hadden ze het gevoel dat het volgend seizoen ook wel ging loslopen. Wij denken dat het genoeg is om op het veld te komen om de match te winnen. Vorig jaar vochten ze voor elke meter, maar die mentaliteit tonen we niet meer."

Trainer René Weiler krijgt nog wel nog steeds krediet van de manager. "Hij moet eerst weer de juiste mentaliteit in de ploeg krijgen. Nadien kunnen we aan het voetbal werken. Het is natuurlijk logisch dat een trainer bij een topclub onder druk komt te staan. Ook intern, maar bij de meeste ploegen maken ze een balans op na tien wedstrijden."