Een vertrek van Dendoncker zou niet eens een ramp zijn

"Een vertrek van Dendoncker zou niet eens een ramp zijn"

14-08-2017 09:00
6

Na de 2-0 nederlaag in Charleroi is het wel duidelijk: er schort iets aan de tactiek van Anderlecht. Paars-wit kwam nauwelijks aan kansen en aanwinsten Sven Kums (vroeg gewisseld) en Henry Onyekuru (begonnen op de bank) komen niet uit de verf. Kan het vertrek van Leander Dendoncker een bevrijding zijn?

Met Dendoncker, Kums en Adrien Trebel staan er drie soortgelijke types op het middenveld. Kums geeft in Het Nieuwsblad toe dat dat heel moeilijk is voor hem. "Eigenlijk zijn dat drie spelers die allemaal op dezelfde positie voetballen, hé. Ik moet dan hoger gaan voetballen terwijl ik dat niet gewend ben en dan is dat zoeken. Maar ik speel waar de coach me nodig heeft."

Die andere grote aanwinst, Henry Onyekuru, mocht weer niet starten. Een beslissing die niet overal in goede aarde valt. "Vorige week tegen Oostende was Henry Onyekuru de meest flitsende Brusselaar. Gisteren begon de Nigeriaan weer op de bank omdat Weiler alweer voor zijn tactische organisatie koos en alle inspiratie uit zijn elftal haalde", zo stelt Het Nieuwsblad.

Een vertrek van Dendoncker hoeft niet per se slecht te zijn. "Het is bizar om het te zeggen, maar voor Sven Kums (en voor Onyekuru) zou een vertrek van Leander Dendoncker niet eens een ramp zijn. Zijn beste RSCA-match speelde Kums in de Supercup toen Dendoncker ziek was. Dan is hij de metronoom voor de defensie - zoals bij Gent -, kan Trebel voor hem voetballen met Hanni als nummer 10 en Onyekuru op links."