OFFICIEEL: STVV bevestigt vertrek van coach na amper 2 speeldagen

OFFICIEEL: STVV bevestigt vertrek van coach na amper 2 speeldagen

07-08-2017 16:53
1

De Jupiler Pro League is nog pas twee speeldagen bezig, maar het eerste ontslag is al een feit. Sint-Truiden zou coach Bartolomé Marquez Lopez al op straat hebben gezet. Dat meldt Stijn Joris, journalist van Het Laatste Nieuws via Twitter.

Sint-Truiden heeft het nieuws nog niet bevestigd, maar Het Laatste Nieuws weet dat de Spanjaard zijn koffers mag pakken. Het nieuws komt als donderslag bij heldere hemel. De 55-jarige Marquez Lopen was pas sinds dit seizoen hoofdcoach bij de Kanaries, nadat hij werd aangesteld als de opvolger van de naar Club Brugge vertrokken Ivan Leko. 

Marquez kende bovendien een behoorlijke start van de competitie. STVV zorgde op speeldag 1 direct voor een mooie verrassing door AA Gent met 3-2 te verslaan. Dit weekend volgde een 2-0 nederlaag op het veld van leider Zulte Waregem. Er lijkt dus achter de schermen meer aan de hand te zijn, maar voorlopig is het gissen naar de exacte reden voor zijn gedwongen vertrek. Opvallend genoeg vertrok eerder al assistent Ramon Calderé.

Update: STVV heeft het vertrek van Marquez Lopez inmiddels ook bevestigd met een bericht op de officiële website. 'Er komt een einde aan de samenwerking tussen STVV en Bartolome Marquez. Morgen (dinsdag) geeft de club een persconferentie waarin meer uitleg wordt gegeven. Voorlopig nemen T2 Chris O’Loughlin en de sportieve staf de leiding over van de Spanjaard', klinkt het droog.