'Anderlecht gaat opnieuw transfermarkt op: Weiler vraagt versterking'

'Anderlecht gaat opnieuw transfermarkt op: Weiler vraagt versterking'

25-07-2017 07:15
5

RSC Anderlecht toonde zich al vroeg slagvaardig op de transfermarkt, terwijl het doorgaans pas in augustus de grotere dossiers afwerkt. Maar het huiswerk is wel nog niet af in Brussel. Trainer René Weiler maakt zich zorgen over de dunne bezetting achteraan en vraagt daarom extra verdedigers.

Die vraag komt er omwille van de blessurezorgen bij Andy Najar en Bram Nuytinck. De twee sloten vorig seizoen af met een zogenaamde lichte blessure, maar bleven sukkelen in de voorbereiding. Wanneer ze precies terug zijn, weet Weiler niet. Ze trainen alvast niet met de groep.

Op Neerpede maken ze zich geen zorgen over de blessures, maar het zorgt er wel voor dat de spoeling heel dun is. Op links is er geen vervanger voor Ivan Obradovic, die vorig jaar wel eens werd afgelost door Najar. De enige optie is nu Emmanuel Sowah op rechts zetten en Dennis Appiah naar links schuiven. Weiler vraagt echter een extra linksachter, weet Het Laatste Nieuws.

Centraal zijn Uros Spajic en Kara Mbodji certitudes, maar de Senegalees wil naar de Premier League. Veteraan Olivier Deschacht is enkel in nood een oplossing in de ogen van Weiler, de jonge Hannes Delcroix is dan de enige andere oplossing. Die maakte een goede indruk in de voorbereiding, maar mist nog wat onverzettelijkheid.