OFFICIEEL: Antwerp maakt gebruik van netwerk en strikt grote naam!

OFFICIEEL: Antwerp maakt gebruik van netwerk en strikt grote naam!

17-07-2017 15:24
1

Sinan Bolat keert definitief terug op de Belgische veld. De ex-doelman van Standard Luik en Club Brugge heeft een contract ondertekend bij Royal Antwerp FC. Dat maakte de promovendus maandag bekend via de officiciële kanalen.

VoetbalPrimeur meldde eerder op de maandagmiddag al dat Bolat hard op weg was naar Antwerp. Niets zou een terugkeer naar ons lang nog in de weg staan. Antwerp meldt op de website dat Bolat een contract voor drie seizoenen heeft getekend op de Bosuil. Bolat had bij FC Porto nog een contract voor één seizoen, maar het is niet bekend of Antwerp nog een transfersom voor hem op tafel heeft moeten liggen. Bolat zat in Portugal volledig op een zijspoor en FC Porto raakte hem graag kwijt.

Antwerp is een logische keuze, want sinds Luciano D'Onofrio bij Antwerp werd gepresenteerd als sportief directeur, sloot de Belgische eersteklasser direct een samenwerkingsverband met de Portugese topclub. Antwerp plukt nu al de vruchten van deze samenwerking. Bolat is bovendien een bekend van D'Onofrio en coach Laszlo Bölöni, die de 28-jarige sluitpost nog kennen van hun gezamenlijke tijd bij Standard.

Bolat hoopt in ons land zijn carrière weer te herlanceren, nadat het compleet mislukte avontuur bij Porto. De zesvoudig international van Turkije trok al in juli 2013 van Standard naar Porto, maar speelde in vier seizoenen géén enkele minuut. Uitleenbeurten boden ook weinig uitkomst, omdat hij bij de meeste clubs nauwelijks speeltijd kreeg. Bolat is na Racing Genk, Standard en Club Brugge toe aan zijn vierde ploeg in de Jupiler Pro League.