Vergeten Belg in Engeland keert terug na zware blessure, maar coach predikt rust

Vergeten Belg in Engeland keert terug na zware blessure, maar coach predikt rust

10-07-2017 20:36

Ritchie De Laet mag stilaan terug aan voetbal denken. De verdediger liep eind 2016 een zware knieblessure op, maar kan terug lopen en voetballen. Coach Steve Bruce van Aston Villa wil echter nog niet beginnen hopen dat hij er al meteen staat.

De Engelse coach van Aston Villa predikt vooral rust. Hij wil De Laet niet forceren en beseft dat het nog een tijdje zal duren vooraleer de rechtsachter terug op niveau is. "Hij is voor een hele lang tijd out geweest (zo'n zeven maanden) en bij dit soort blessures duurt het meestal de lengte van je blessuretijd vooraleer je helemaal terug bent", klinkt het op de website van Aston Villa.

"Het is leuk om hem terug op het veld te zijn. Maar hij is nog maar 75% fit volgens mij. Wanneer je terugkeert na een zware blessure moet er met verschillende dingen rekening gehouden worden. Niet alleen zijn conditie, maar of hij er mentaal al klaar voor is. We moeten hem dus heel rustig brengen", aldus Bruce.

De Laet werd in augustus van 2016 door Aston Villa overgenomen door Leicester City. Een groot succes werd die transfer nog niet. Hij kwam tot dusver amper drie keer in actie voor de club uit The Championship.