Vier spelers ontslagen na viral van groepsmasturbatie: Ik vond het wagelijk

Vier spelers ontslagen na viral van groepsmasturbatie: "Ik vond het wagelijk"

06-07-2017 15:13
1

Vier spelers van de Braziliaanse derde divisie-club Sport Clube Gaúcho zijn ontslagen vanwege een video waarin drie van de vier spelers in de kleedkamer aan 'groepsmasturbatie' deden. De vierde speler filmde het hele gebeuren.

De video, die vrijdag zou zijn opgenomen, ging viral en zorgde ervoor dat de vier voetballers op staande voet ontslagen zijn door de club. "Buiten werktijden hebben wij niets met deze situatie te maken", zegt president Gilmar Rosso tegen Globo Esporte. "Als ze dronken zijn, gay of niet, is dat hun probleem. Maar ik ben als voorzitter verantwoordelijk voor wat er gebeurt tijdens werktijden."

"De club is geen bewaker van goede moralen of manieren. Als het een heteroseksuele video was hadden we hetzelfde gedaan. Het gaat ons aan omdat de video in de kleedkamer is gemaakt." Rosso zegt dat hij de video heeft proberen te kijken. "Toen ik op play drukte, heb ik het filmpje meteen verwijderd. Ik vond het walgelijk." De voorzitter zegt dat hij met het ontslaan van de spelers ook de voetballers zelf in bescherming heeft genomen. "Stel je voor als ze een veld betreden, wat ze dan te horen zouden hebben gekregen."