OFFICIEEL: Eupen winkelt bij KV Mechelen en Excel Moeskroen

OFFICIEEL: Eupen winkelt bij KV Mechelen en Excel Moeskroen

03-07-2017 11:10

KAS Eupen hoopt dit seizoen rustig mee te draaien in de Jupiler Pro League. Om die doelstelling te behalen strikte het maandag twee spelers. Nils Schouterden komt over van KV Mechelen. Terwijl de Panda's Mickaël Tirpan wegplukten bij Excel Mouscron. Dat deelde KAS Eupen mee via de officiële kanalen. 

Schouterden werd al een tijdje in verband gebracht met KAS Eupen. Bij KV Mechelen was er nog weinig toekomst voor de middenvelder. Bij de Panda's tekende de 28-jarige Schouterden een contract voor twee seizoenen. In het verleden speelde hij al één seizoen voor KAS Eupen. In 2013 - 2014 kwam de ploeg toen wel nog uit in de Tweede Klasse, Schouterden heeft ook een verleden bij Oud-Heverlee Leuven, STVV en Westerlo.

Met Tirpan vond KAS Eupen een Belgische oplossing voor de rechtsachterpositie. Ook de 23-jarige Tirpan tekende in de Oostkantons een contract voor twee seizoenen. Eerder stond hij op de loonlijst van onder meer Seraing en Dender.

Met Schouterden en Tirpan haalde Eupen zijn zevende en achtste versterking van deze zomer binnen. Eerder haalde de club al Après Souleymane Aw, Abdul Manaf Nurudeen, Carlos Martinez Castro, Nicolas Verdier, Abdulkarim Hassan en Jordan Lotiès.