UPDATE: Makelaar reageert op hartproblemen van Foket

UPDATE: Makelaar reageert op hartproblemen van Foket

03-07-2017 12:10
4

Afgelopen weekend leek Thomas Foket definitief op weg naar Atalanta in de Serie A. Hij nam al afscheid van zijn ploegmaats bij AA Gent en vertrok naar Italië. Daar raakte hij echter niet door de medische testen, en Het Nieuwsblad weet waarom.

De medische testen in Italië leken maar een formaliteit voor de Rode Duivel, maar niets bleek minder waar. Na die testen meldde Atalanta meteen dat de deal niet doorging. Nu blijkt dat er toch iets serieus aan de hand is.

De Italianen hebben Foket afgekeurd op basis van een hartafwijking. Die afwijking werd al geconstateerd door de medische staf van AA Gent, maar voetballen zou naar verluidt geen probleem mogen zijn. Daar denkt Atalanta duidelijk helemaal anders over.

Atalanta geeft Foket wel nog niet op, het vraagt nu raad aan hartspecialisten die een betere kijk hebben op de zaak. Michel Louwagie reageert kort in Het Nieuwsblad. "Ik ga geen uitspraken doen over de zaak-Foket. We gaan in overleg met onze medische staf eerst de nodige info inwinnen alvorens we communiceren."

Carrière op de helling?
Spelers met hartritmestoornissen die toch een voetbalcarrière hebben, het kan wel degelijk. Khalilou Fadiga is een bekend voorbeeld. Ook Anthony Van Loo van KV Kortrijk heeft hartproblemen, maar kan toch spelen met een defibrillator. Dat is echter niet altijd mogelijk. Veldrijder Niels Albert is een bekend voorbeeld van een topsporter die wél moest stoppen vanwege zijn ziekte.

Update 12u10: Gunther Thiebaut, de zaakwaarnemer van Foket, heeft ondertussen gereageerd op Sporza. "Er dook inderdaad een 'probleem' op waarvan Gent op de hoogte was en waarmee Thomas altijd zonder problemen gespeeld heeft. Maar in Italië zijn die medische tests een stuk strenger dan hier, vandaar deze gevolgen. Ik kan er niet veel meer over zeggen, want vandaag is er overleg tussen de beide clubs, maar ik kan wel bevestigen dat de transfer on hold staat, hij is niet afgesprongen zoals sommige kranten schrijven."