Manager Castagne bevestigt: Zijn voorkeur gaat uit naar Frankrijk

Manager Castagne bevestigt: "Zijn voorkeur gaat uit naar Frankrijk"

03-07-2017 00:03

Timothy Castagne staat op het punt om KRC Genk te verlaten. Rest enkel nog de vraag naar waar de rechtsachter gaat. Atalanta Bergamo wil de speler, maar diens voorkeur ligt bij OGC Nice. Dat bevestigt zijn makelaar in de Franse pers.

"Sinds aan ons bevestigd werd dat Lucien Favre zou blijven, ligt de voorkeur van Timothy bij Nice", aldus makelaar Zénon Mélon aan L'Équipe. "De trainer wil hem er graag bij en dat speelt een grote rol." Daardoor lijkt Atalanta achter het net te vissen, al moet Nice nog bereid zijn de afkoopsom te betalen. "Hun eerste voorstellen waren te laag. Ik wacht dus op een concreet en definitief bod."

Nochtans wil Atalanta wel gevraagde bedrag op tafel leggen. "Ze zijn inderdaad bereid om zijn clausule te betalen, die we hebben laten opnemen toen Hoffenheim twee jaar geleden Timothy wilde aantrekken. Omdat Genk hem niet liet gaan destijds, hebben we het contract verlengd met die clausule. Die bedraagt tussen de 5 en 6 miljoen euro, afhankelijk van de geïnteresseerde club."

Het is dus nog even afwachten waar Castagne volgend seizoen speelt. "Het welzijn van de jongen hoop ik dat hij volgende week kan aansluiten bij de ploeg die hij wenst", besluit Mélon.