Louwagie onthult: AA Gent bestookt rivalen met enorm jaarbudget

Louwagie onthult: AA Gent bestookt rivalen met enorm jaarbudget

28-06-2017 13:15
3

AA Gent is lange tijd een subtopper geweest in de Jupiler Pro League, maar die tijden zijn voorbij. Nu gaat Gent vol voor de titel. Michel Louwagie laat weten dat de club dit seizoen over een heel fraai budget beschikt.

Het gaat Gent de laatste jaren voor de wind. Na de landstitel en een uitstekende campagne in de Champions League kon het een spaarpot aanleggen. Het vertaalt zich in ambitieuze transfers die vlot over de drie miljoen euro gaan, zoals Mamadou Sylla, Franko Andrijasevic, Yuya Kubo en Lovre Kalinic. Louwagie verklapt echter in Sport/Voetbalmagazine dat Gent zich dat vlot kan veroorloven.

"Dankzij onze grotere financiële mogelijkheden kunnen we het ons permitteren om nieuwe spelers te kopen zonder eerst iemand te moeten wegdoen. Sylla, Andrijasevic en Marcq, dat zijn drie echte toptransfers. Koita en Avila, in mijn optiek zijn dat nog aspirant-profs, terwijl Inbrum al iets verder staat in zijn ontwikkeling."

Louwagie weet dat Gent van heel ver is moeten komen. "Ongeveer dertig jaar geleden beschikte AA Gent over een budget van omgerekend 750.000 euro, nu - zonder Europees voetbal meegerekend - gaan we al naar 44 miljoen euro. Qua management vergt dat dus een totaal andere aanpak". Ook financieel zit Gent nu dus ook op het niveau van Anderlecht en Club Brugge.