UPDATE: Onyekuru bevestigt nu ook deal met Anderlecht: Ik krijg nummer negen

UPDATE: Onyekuru bevestigt nu ook deal met Anderlecht: "Ik krijg nummer negen"

28-06-2017 11:40
3

Anderlecht staat op het punt een schijnbaar onmogelijke transfer te realiseren. Henry Onyekuru is wel degelijk op weg naar het Astridpark, al maakt hij eerst een ommetje langs Everton. Daar legde de Nigeriaanse spits al medische testen af. Hij zou er een contract van vijf seizoenen tekenen en daar hangt een stevig weekloon aan vast.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat Onyekuru circa 45.000 euro per week gaat verdienen in dienst van The Toffees. Dat is ongetwijfeld van wat de spits verdiende bij Eupen, dat een slordige acht miljoen euro opstrijkt voor Onyekuru. In de Oostkantons zijn ze ongetwijfeld tevreden dat het in januari het been stijf hield, toen Celtic Glasgow één miljoen euro bood.

En de vlotscorende aanvaller zal dus nog een jaar kunnen rijpen bij Anderlecht alvorens naar de Premier League te trekken. In Brussel komt hij met Lukasz Teodorczyk de man tegen die hem van de titel van topschutter hield. De Pool scoorde ook 22 goals, net als Onyekuru, maar trof vaker raak op verplaatsing. Straks spelen ze misschien samen, tenzij Teodorczyk alsnog vertrekt.

Lees ook: 'Nog geen bevestiging, maar Onyekuru poseert al fier voor logo van nieuwe club'

UPDATE 11u40: Henry Onyekuru heeft na zijn overgang naar Everton ook de deal met Anderlecht bevestigt. Dat deed hij bij Score Nigeria. "Ik heb het nummer negen gekregen bij Anderlecht", aldus de aanvaller. "Ik zal de kern vervoegen na de week vakantie die ik heb gekregen." Paars-wit zal dus volgende week zijn nieuwste aanwinst kunnen verwelkomen op training. 

 

So happy to sign for Everton #thankful #everton

Een bericht gedeeld door Henry Onyekuru (@henryonyekuru) op