'Geen bevestiging, maar Onyekuru poseert al fier voor logo van nieuwe club'

'Geen bevestiging, maar Onyekuru poseert al fier voor logo van nieuwe club'

27-06-2017 00:00
19

De soap rond Henry Onyekuru lijkt ten einde. De Engelse krant The Daily Mail weet namelijk dat er vannacht een akkoord is getekend. Onyekuru gaat naar Everton, en daar zou ook Anderlecht van profiteren. Hij wordt eerst een jaar uitgeleend.

Onyekuru zou ondertussen al zijn medische testen hebben afgelegd bij de club van Romelu Lukaku. Eerder raakte bekend dat Onyekuru een werkvergunning had gekregen voor Engeland, maar dat blijkt niet helemaal te kloppen. De Nigeriaan had enkel een visum om Engeland te bezoeken.

Met de hulp van zaakwaarnemer Mogi Bayat werd geregeld om hem een volledig seizoen uit te lenen aan Anderlecht. Het was voor Anderlecht financieel onhaalbaar om hem definitief over te nemen, maar via een omweg is Onyekuru nu toch een speler van Anderlecht geworden. Bij Everton tekent hij meteen tot 2022.

Update 23.45 uur: Op de officiële bevestiging is het nog wachten, maar Onyekuru is alvast in Engeland. De aanvaller poseerde fier voor het logo van Everton. De Nigeriaan zet, als alles goed afloopt, binnenkort zijn handtekening onder een contract bij The Toffees. Daarna wordt hij meer dan waarschijnlijk uitgeleend aan RSC Anderlecht.