'Standard wil ex-jeugdspeler RSCA niet, andere topclub lonkt naar zijn diensten'

'Standard wil ex-jeugdspeler RSCA niet, andere topclub lonkt naar zijn diensten'

24-06-2017 19:23

David Henen staat voor de grote terugkeer naar België. De ex-jeugdspeler van Anderlecht zou in de belangstelling staan van enkele Belgische topclubs. Standard wordt genoemd als een optie, maar er is concurrentie.

La Derniére Heure meldt dat de spits van Everton graag zou terugkeren naar België. Zijn voorkeur gaat uit naar Standard, maar de Luikse club is (nog) niet van plan om hem over te nemen. Uit de entourage van de spits klinkt het dat er nog een andere Belgische topclub hengelt naar zijn diensten.

Om welke ploeg het gaat, is niet bekend. Maar vrijwel alle Belgische clubs zoeken naar goede Belgische spelers. Onder andere AA Gent gaf eerder al aan dat het op zoek gaat naar meer Belgische namen. Ook KV Oostende zoekt mogelijk nog naar een spits na het vertrek van Landry Dimata en mogelijk ook nog Gohi Bi Cyriac.

Henen speelde voor 2011 voor Standard. Daarna werd hij overgenomen door RSC Anderlecht, waar hij zo'n twee seizoenen voor uitkwam. In het seizoen 2013-2014 werd hij gehuurd door AS Monaco B. Nadien volgde nog een omzwerving in Griekenland bij Olympiakos om uiteindelijk te belanden bij Everton. Hij werd door de Engelse club al verhuurd aan Fleetwood Town, maar kwam nog niet uit voor het A-elftal van The Toffees.