RSC Anderlecht staat voor moeilijke keuze: Het is kiezen tussen pest en cholera

RSC Anderlecht staat voor moeilijke keuze: "Het is kiezen tussen pest en cholera"

14-06-2017 20:50
19

RSC Anderlecht moet zich weldra aansluiten bij de de Vlaamse Sportfederatie (VSF) of de Association Interfédérale du Sport Francophone (AISF). Dat is een gevolg van het feit dat sport ondertussen een bevoegdheid is van de gemeenschappen. Volgens RSCA-woordvoerder David Steegen is dat een onmogelijke keuze voor paars-wit.

Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), een vurige Anderlecht-supporter, hoopt alvast dat zijn ploeg kiest voor de Vlaamse Sportfederatie, maar daar wil Steegen niet van weten. "Dat ligt echt moeilijk", verklaarde hij op Radio 1. "Wij zijn een Brusselse en een Belgische club en moeilijk in een keurslijf te dwingen. Wij willen niet tot een of andere taalgemeenschap behoren. Dat zit niet in ons DNA."

"Iedereen is hier welkom, welke taal hij ook spreekt. In de kleedkamers hoor je trouwens wel meer talen dan alleen maar Nederlands of Frans. We hebben de keuze uitgesteld zo lang we konden. Het is echt niet gemakkelijk. Het is kiezen tussen de pest en de cholera. We willen niet kiezen, maar zullen ons uiteindelijk wel plooien naar de wet. We respecteren de overheid. Binnen de club zullen we overleggen om te zien wat de beste oplossing is."