Minister Weyts droomt van Nederlandstalig Anderlecht: Vind ik vanzelfsprekend

Minister Weyts droomt van Nederlandstalig Anderlecht: "Vind ik vanzelfsprekend"

14-06-2017 19:50
1

De meeste Belgische voetbalclubs die vroeger aangesloten waren bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben intussen een keuze gemaakt tussen de Vlaamse Sportfederatie (VSF) of de Association Interfédérale du Sport Francophone (AISF). Dat is een gevolg van het feit dat sport ondertussen een bevoegdheid is van de gemeenschappen. Enkel landskampioen RSC Anderlecht weigert een keuze te maken en blijft rechtstreeks aangesloten bij de KBVB.

Ben Weyts, N-VA'er en vurig supporter van paars-wit, vindt het normaal dat Anderlecht zich zal aansluiten bij de Vlaamse Sportfederatie. Dat verklaarde hij tijdens een gesprek met Sport/Voetbalmagazine. "Mocht Brussel even tweetalig zijn als Anderlecht op bestuurlijk vlak zou dat een grote stap vooruit zijn", aldus Weyts.

"Ik merk dat het publiek voor 70 procent Nederlandstalig is en ik vind dat de club er zich ook almaar meer naar gedraagt, wat ik fel apprecieer. Dat Franco-Belgegevoel speelt toch steeds minder. Ik vind het dan ook vanzelfsprekend dat ze straks kiezen voor de Nederlandstalige gemeenschap, maar ik snap wel dat ze het verschrikkelijk gênant vinden dat ze dat definitief moeten beslissen."