UPDATE: Vertonghen toch niet op recordjacht na verrassend nieuws KBVB

UPDATE: Vertonghen toch niet op recordjacht na verrassend nieuws KBVB

05-06-2017 17:21

Maandagavond nemen de Rode Duivels het op tegen Tsjechië. De match zal niet tellen als een officiële wedstrijd. Voor Jan Vertonghen is dat toch een klein beetje balen. Hij moet nu nog iets langer wachten om Belgisch recordinternational te worden. 

Momenteel speelde Vertonghen al 91 officiële duels voor de Rode Duivels. Dat zijn er slechts slecht drie minder dan Timmy Simons. Tot nu toe verzamelde de middenvelder van Club Brugge 94 caps. De recordhouder blijft voorlopig Jan Ceulemans. De Caje speelde 96 keer voor de nationale ploeg.

De kans is groot dat Vertonghen ooit het stokje van Ceulemans overneemt, maar maandag gaat zijn inhaalrace sowieso niet verder. Roberto Martinez gaf op voorhand al aan dat hij meer gaat wisselen dan dat de FIFA toestaat bij een 'officiële' vriendschappelijke wedstrijd.

Voor Vertonghen is het al de derde cap die hij voor 'niets' speelt. In november 2012 verloren de Rode Duivels een oefenwedstrijd met 2-1 van Roemenië. Destijds wisselden de Roemenen te veel waardoor de interland niet telde. In mei 2014 wonnen de Belgen de vriendschappelijke wedstrijd tegen Luxemburg met 5-1, maar toen voerde Marc Wilmots te veel door. Dat was vooral pijnlijk voor Sammy Bossut. De doelman zag zo zijn eerste en enige interland niet officieel erkend worden.

Top tien aantal interlands
1. Jan Ceulemans - 96
2. Timmy Simons - 94
3. Jan Vertonghen - 91 
4. Eric Gerets - 86
. Franky Van der Elst - 96
6. Daniël Van Buyten - 85
7. Enzo Scifo - 84
8. Axel Witsel - 82 
9. Paul Van Himst - 82
10. Bart Goor - 78 

UPDATE 14:53: Dan toch goed nieuws voor Vertonghen, want in extremis hebben Roberto Martinez en zijn collega Karel Jarolim er tóch voor gekozen om het maximum van zes wisselspelers te behouden. Daardoor komt de interland tegen Tsjechië wel officieel in de boeken en kan Vertonghen dus wel degelijk een nieuw stapje zetten op weg naar het record.

Update 17:21: De wedstrijd tussen Tsjechië en België zal dan toch niet officieel gespeeld worden. "Nooit een intentie van beide bonden om deze wedstrijd als officieel te beschouwen", reageerde de KBVB tegenover Stadion.