UPDATE: KBVB komt met verrassend nieuws, interland dan toch niet officieel

UPDATE: KBVB komt met verrassend nieuws, interland dan toch niet officieel

05-06-2017 17:23

Bondscoach Roberto Martinez kondigde het nog aan op zijn persconferentie: de oefenwedstrijd tussen België en Tsjechië zou niet officieel opgenomen worden in de FIFA-boeken. Daar zijn zowel Martinez als zijn Tsjechische collega echter op terug gekomen maandagochtend.

Aanvankelijk hadden Martinez en Karel Jarolim dus afgesproken dat beide teams zoveel zouden mogen wisselen als ze maar wilden. Daardoor zou de oefenpot niet geofficialiseerd worden, want volgens de FIFA geldt er een maximum van zes wissels in vriendschappelijke duels. Nu zijn beide teams dus blijkbaar toch van gedachte veranderd.

De Twitter-pagina van de Rode Duivels kwam maandagmiddag zelf naar buiten met het nieuws. In het Koning Boudewijnstadion zullen dus maximaal zeventien Duivels in actie komen tegen Tsjechië. Martinez heeft de laatste dagen al meermaals benadrukt dat hij de oefeninterland ziet als een goed moment om eens te experimenteren en veel spelers de kans te geven.

Update 17:23: De wedstrijd tussen Tsjechië en België zal dan toch niet officieel gespeeld worden. "Nooit een intentie van beide bonden om deze wedstrijd als officieel te beschouwen", reageerde de KBVB tegenover Stadion.