Doelman van Real Madrid droomt van Belgische competitie: Een mooie kans

Doelman van Real Madrid droomt van Belgische competitie: "Een mooie kans"

03-06-2017 08:36

Real Madrid heeft met de 21-jarige Alex Craninx een Belg in de rangen. De doelman zal al meermaals in de selectie van de A-ploeg, maar een doorbraak kwam er nog niet. Die zoekt hij mogelijk in België.

De jonge doelman speelt inmiddels al zes seizoenen voor de Koninklijke. Hij kreeg van Zinedine Zidane al een aantal keer een plek in de selectie, maar op een basisplaats moet hij zeker nog niet rekenen. Craninx wil geduldig wachten op zijn kans. Al denkt hij ook na over andere mogelijkheden. Een uitleenbeurt naar een Belgische club bijvoorbeeld.

"Ik zou graag in de Belgische competitie spelen", zegt hij tegenover RTBF. "Het zou een mooie kans zijn. Ik voel me ook Belg, in de Jupiler Pro League hoop ik me te kunnen tonen aan het grote publiek. De mensen kennen me nu als 'mini-Courtois', maar ik wil de mensen overtuigen van mijn eigen kwaliteiten."

Craninx is geboren in Spanje, maar een plekje bij de Rode Duivels ziet hij ook wel zitten. "Ik heb gespeeld voor de jeugdelftallen van de nationale ploeg, waarom zou ik op een dag niet kunnen spelen voor de Rode Duivels?"