‘Club Brugge ligt in pole positie om Roemeens toptalent binnen te halen’

‘Club Brugge ligt in pole positie om Roemeens toptalent binnen te halen’

01-06-2017 22:30
1

Club Brugge wil volgend seizoen opnieuw meespelen voor de prijzen en heeft zich al volop op de transfermarkt gestort. Blauw-Zwart haalde al Elton Acolatse weg bij Westerlo en versterkte zich deze week nog met de Nigeriaan Emmanuel Dennis. De volgende op het lijstje van Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert zou wel eens aanvallende middenvelder Olimpiu Morutan kunnen zijn.

Blauw-Zwart heeft al een bod gedaan van één miljoen euro. Verschillende ploegen tonen interesse, maar volgens Pro Sport heeft Club momenteel de beste papieren om de spelverdeler aan de haak te slaan. De concurrentie komt vooral uit Roemenië. Topclubs Steaua Boekarest en CFR Cluj tonen interesse, maar willen momenteel niet meer betalen dan een half miljoen euro.

Verder zou er belangstelling zijn van Atalanta, PSV en Ajax, maar die ploegen hebben nog geen bod uitgebracht. De 18-jarige Morutan wordt in zijn thuisland bestempeld als één van de grootste talenten. Hij brak dit seizoen helemaal door bij FC Botosani, een laagvlieger in de Roemeense eerste klasse.