Oude wonde van Courtois opengereten: Ik had hetzelfde gevoel in Spanje

Oude wonde van Courtois opengereten: "Ik had hetzelfde gevoel in Spanje"

28-05-2017 11:22

De FA Cup-finale 2017 werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van Arsenal FC (2-1), waardoor Chelsea-Belgen Eden Hazard, Michy Batshuayi en Thibaut Courtois de dubbel niet konden realiseren. Die laatste baalde achteraf enorm, al was hij wel zo correct om de opponent te feliciteren.

"We zijn vanzelfsprekend ontgoocheld, maar ik wil Arsenal complimenteren. Zij speelden een goede wedstrijd", begint Courtois op de Chelsea-website. Toch had het anders kunnen lopen, oordeelt hij. "De eerste goal mocht nooit toegelaten worden. Het was duidelijk handspel en daarna staat Ramsey buitenspel, want hij neemt deel aan het spel.

"Volgens mij was het handspel, ook al doet hij het niet met opzet. Zijn handen waren niet in een natuurlijke positie. Ik vind dat het moest afgekeurd worden, en niet alleen daarom. Als Ramsey niet in buitenspelpositie staat, kon ik uitkomen en de bal raken. Maar nu moest ik stoppen omdat hij er was", doet de doelman zijn verhaal.

Flashback
Geen FA Cup dus voor Courtois, die wel mag pronken met de landstitel natuurlijk. Het doet de Rode Duivel denken aan enkele jaren geleden. "Momenteel voelt het niet goed aan. Ik had hetzelfde gevoel in Spanje, toen ik de competitie won maar daarna de Champions League verloor. Winnen betekent alles, dus het is moeilijk om hiermee om te gaan", besluit hij.