Kums heeft zijn keuze al gemaakt: Ik wil het liefst naar daar

Kums heeft zijn keuze al gemaakt: "Ik wil het liefst naar daar"

27-05-2017 21:16
3

KAA Gent en Anderlecht strijden om de handtekening van Sven Kums. De middenvelder, die eigendom is van Watford, wil zich herpakken na een moeilijk seizoen bij Udinese. Gent toonde zich de voorbije strijdvaardig, maar lijkt nu echt in het zand te bijten. "Ik wil het liefst naar Anderlecht", laat Kums weten.

De middenvelder reageert bij Het Laatste Nieuws voor het eerst op alle transfergeruchten. "De warme oproep van de fans van AA Gent charmeert me", geeft Kums toe. "Ik zag dat er op Twitter zelfs een hashtag is gecreëerd: #Svencomehome. Ook de vraag van Hein om terug te keren, doet deugd. Ik heb in Gent een mooie tijd beleefd - ik werd er voor het eerst in de clubgeschiedenis kampioen... Het is dan ook een moeilijke en emotionele keuze, maar Anderlecht geniet toch mijn voorkeur."

Een financiële keuze is het niet, benadrukt Kums. Beide ploegen boden een gelijkaardig loon. "Anderlecht is gewoon een sportieve keuze. Ik kan er volgend seizoen weer Champions League spelen. Bovendien kan ik terugkeren naar de club waar ik ben opgegroeid. In de jeugd droomde ik er al van om in de eerste ploeg van Anderlecht te staan. Toen ik bij Zulte Waregem speelde, waren ze ook geïnteresseerd. Maar toen koos ik voor Gent."