Kanarie wil ex-club pijn doen: ''Ik was echt klaar met Racing Genk''

Kanarie wil ex-club pijn doen: ''Ik was echt klaar met Racing Genk''

27-05-2017 17:53

De Limburgse derby tussen Racing Genk en Sint-Truiden is altijd beladen. Voor Pieter Gerkens is de finale van Play-Off 2 extra speciaal, want de jonge STVV-middenvelder speelde in het verleden nog ruim dertig matchen voor de aartsrivaal.

Gerkens maakte in januari 2016 de bijzondere overstap, omdat hij voor zichzelf geen toekomst zag bij Genk. "Er lag een contract van drie seizoenen klaar, maar ik had niet het gevoel dat ik bij Genk nog kans maakte op speelminuten. Zeker niet onder toenmalige trainer (Peter Maes, nvdr). Er was heel veel concurrentie op mijn positie en ik had gewoon een nieuwe uitdaging nodig", laat de 21-jarige jeugdinternational weten aan Het Laatste Nieuws.

Een verhuurperiode was niet bespreek voor Gerkens, die zaterdag zijn gram wil halen tegen zijn voormalige werkgever. ''Ik was echt klaar met Genk. Ik had niet het gevoel dat ik ooit nog in de ploeg zou geraken. Ik heb nergens spijt van. Ik heb dit seizoen getoond dat ik een volwaardige eersteklassespeler ben. Was ik bij Genk gebleven, zat ik misschien nog steeds op de bank'', spreekt hij duidelijke taal.