'Guardiola mag los van City: budget van 343 miljoen euro en lange wensenlijst'

'Guardiola mag los van City: budget van 343 miljoen euro en lange wensenlijst'

27-05-2017 15:41

Het aantrekken van Bernardo Silva voor net iets minder dan vijftig miljoen euro is pas het begin van een drukke transferzomer van Manchester City. Manager Pep Guardiola heeft 343 miljoen euro beschikbaar gesteld gekregen voor transfers.

Dat meldt Manchester Evening News zaterdag. Guardiola wil zes gerichte topaankopen doen deze zomer, waarvan de van AS Monaco overgekomen Bernardo Silva de eerste is. Daarnaast zijn Kyle Walker (Tottenham Hotspur) en Bejamin Mendy (AS Monaco) als backs in beeld. De twee zouden gezamenlijk 91 miljoen euro kosten. Een nieuwe centrale verdediger wordt ook gezocht, met Leonardo Bonucci (Juventus) en Virgil van Dijk (Southampton) als kandidaten.

Middenvelders Fabinho (Monaco) en William Carvalho (Sporting Portugal) worden eveneens aan Manchester City gelinkt. Bovendien is de club op zoek naar een nieuwe doelman, met Ederson (Benfica) als kandidaat. De grootste aankoop van de zomer moet echter Alexis Sánchez worden, die voor 57 miljoen euro weggehaald zou kunnen worden bij Arsenal.