Anderlecht-icoon duidelijk: Hij zou de gedroomde opvolger zijn voor Tielemans

Anderlecht-icoon duidelijk: "Hij zou de gedroomde opvolger zijn voor Tielemans"

26-05-2017 14:29
1

Anderlecht mag dan wel een flinke som ontvangen hebben voor Youri Tielemans, de landskampioen zit nu wel een beetje met de handen in het haar. Want Anderlecht moet nu op zoek naar een waardige vervanger. De naam van Sven Kums viel al in het Constant Vanden Stockstadion. Volgens Anderlecht-icoon Pär Zetterberg zou dit geen slechte zet zijn. 

De voormalige patron op het Brusselse middenveld heeft natuurlijk recht van spreken. Zetterberg weet als geen ander wat er nodig is om bij Anderlecht de lijnen uit te zetten. Kums zou de rol van Tielemans perfect kunnen overnemen. "Ik herinner me de jonge Kums nog. In enkele wedstrijden met de beloften vond ik hem al zeer goed. Maar toen was hij nog niet klaar voor het eerste elftal. Ondertussen heeft hij een grote evolutie gemaakt", geeft de Zweed aan in Het Laatste Nieuws

Kums ontpopte zich tot één van de sleutelfiguren in het kampioenenelftal van AA Gent. En mocht bovendien ook nog eens een Gouden Schoen boven op de schouw plaatsen. "Hij zou de gedroomde opvolger zijn voor Tielemans. Kums kent Anderlecht en past volledig in de huisstijl, met zijn vista en passing. Weet je, ik vergelijk hem met Andrea Pirlo. Even goed is hij niet, maar hun manier van voetballen komt sterk overeen", maakt Zetterberg de vergelijking. 

No Poll