Meunier bekroont seizoen met plaatsje in 'elftal van het jaar'

Meunier bekroont seizoen met plaatsje in 'elftal van het jaar'

23-05-2017 11:45

Thomas Meunier moest dit seizoen de concurrentie aangaan met rechtsachter Serge Aurier bij Paris Saint-Germain. De Rode Duivel deed het naar behoren wat hem een plaatsje in het team van het seizoen van de Ligue 1 oplevert.

De Rode Duivel ruilde in de zomer Club Brugge voor PSG. In zijn eerste seizoen heeft Meunier meteen zijn kwaliteiten laten zien in de Franse hoofdstad. Dat wordt nu beloond met een plaatsje in het elftal van het jaar. Die wordt door de website whoscored.com samengesteld op basis van verschillende statistieken. In de competitie moest Paris Saint-Germain enkel Monaco laten voorgaan, maar PSG is wel hofleverancier met vier spelers.

Ook ploegmaats Marco Verratti en Thiago Silva halen de ideale elf. Daarnaast pronkt de Rode Duivel onder meer tussen Lyon-ster Alexandre Lacazette en Monaco-spelers Lemar en Fabinho. Opvallend: voor seizoensrevelatie Kylain Mbappé is er geen plaatsje weggeleged. Meunier speelde dit seizoen negentien wedstrijden in de Ligue 1 n en vond daarbij twee keer de weg naar doel.