Anderlecht droomt van Kums, maar: 'Verschillende clubs tonen interesse'

Anderlecht droomt van Kums, maar: 'Verschillende clubs tonen interesse'

22-05-2017 22:41
1

De kogel is door de kerk. Youri Tielemans gaat RSC Anderlecht verlaten. De jonge middenvelder legt deze week zijn medische testen af bij AS Monaco en zal nadien een contract tekenen bij de Franse kampioen. Anderlecht droomt van Sven Kums als opvolger, maar de gewezen Gent-speler neemt pas volgende week een beslissing over zijn toekomst.

Kums werd afgelopen zomer gekocht door FC Watford, dat hem meteen uitleende aan Udinese. Daar kreeg hij in het begin veel speelkansen, maar in januari verzeilde hij op de bank na een trainerswissel. Na dit seizoen keert hij in principe terug naar Watford, maar ook een transfer behoort tot de mogelijkheden.

Dat klinkt als muziek in de oren van Herman Van Holsbeeck, maar Mogi Bayat (de manager van Kums, red.) laat momenteel alle opties open. "Sowieso communiceren wij nooit voor iets rond is", vertelde Bayat aan Sporza. "Er hebben verschillende clubs interesse getoond in Sven, in België en in het buitenland. Hij beslist na de Italiaanse competitie, die komend weekend afloopt. Mogelijk zal hij volgende maandag al zijn beslissing bekendmaken."