Vanhaezebrouck schreeuwt zijn frustratie uit na pijnlijke nederlaag

Vanhaezebrouck schreeuwt zijn frustratie uit na pijnlijke nederlaag

21-05-2017 18:39
7

Hein Vanhaezebrouck zag de tweede plaats in rook opgaan in het Jan Breydelstadion, AA Gent verloor met 2-1 van Club Brugge. Ref Bart Vertenten floot niet bepaald in het voordeel van Gent, zo merkte Vanhaezebrouck na de match boos op.

Na een niet-gefloten penalty, een niet-gegeven rode kaart aan Wesley én een tegengoal uit buitenspel zat Vanhaezebrouck behoorlijk op zijn paard. "Het is wonderbaarlijk dat we nog zestien punten gehaald hebben in deze Play-Offs als je alle beslissingen ziet. We hebben er geen één mee gehad, allemaal waren ze in ons nadeel", klinkt het bij Proximus 11.

Vanhaezebrouck zag ook weer terugkomen in deze partij. "Ook vandaag weer had er iemand van Club Brugge uitgesloten moeten worden en hadden we een penalty kunnen claimen. Hun tweede doelpunt kwam er uit buitenspel, net zoals we zo ook al goals moesten incasseren tegen Charleroi en op Oostende. Tegen Charleroi hadden we ook een penalty moeten krijgen."

De coach van Gent is helemaal niet tevreden over het niveau van de refs. "In de reguliere competitie was het erg – ik had gehoopt dat het in de Play-Offs beter zou zijn, maar het was eigenlijk nog erger. Ik ben fier op mijn spelers dat ze ondanks het feit dat we alle matchbeslissende fases tegen ons kregen, toch nog 16 op 30 gepakt hebben. Ach, daarmee moeten we leren leven. Je wordt maar groot met de jaren en we hebben nu ervaren dat we nog niet groot genoeg zijn."