Preud'homme praat over zijn toekomst: Dan zou ik blijven...

Preud'homme praat over zijn toekomst: "Dan zou ik blijven..."

21-05-2017 17:30
3

Michel Preud'homme heeft Club Brugge nog een mooi slot bezorgd, door de zege tegen AA Gent kan Club volgend jaar in de Champions League-voorrondes spelen. Zijn laatste wapenfeit? Preud'homme laat het in het midden, maar communiceert binnenkort.

Preud'homme reageert toch nog een beetje enthousiast op de tweede plaats. "Wij hadden andere ambities, dat hebben we nooit verstopt. Als je een topclub wil zijn, moet je voor de eerste of tweede plaats gaan. Maar we zijn kampioen geweest, hebben de beker gewonnen, we hebben de Gouden Schoen gehad, de Keeper Van Het Jaar, de Trainer Van Het Jaar... alles is gepasseerd. Club Brugge is nu terug een club van de top als je vergelijkt met de jaren daarvoor", vertelt hij op Sporza.

Preud'homme wil niet horen over een seizoen te veel. "Sommige mensen vertellen onzin, dat er slijtage zit op mijn relatie met de spelers. In elke club zijn er problemen. Als je ziet dat de spelers zo eindigen en alles doen wat ik gevraagd heb, dan is dat toch niet waar."

De trainer wil nog niets zeggen over zijn toekomst, al zou hij eigenlijk nog best willen doorgaan... als hij kon. "Ik heb een ereronde gedaan en dan zeggen mensen dat ik vertrek, maar ik communiceer daar later over. Deze vier jaar waren al ongelofelijk. We werken samen met het publiek, dat maakt ons sterk. Nog een jaartje erbij? Als ik 35, 45 of 55 was, dan zou ik de club niet verlaten. Maar veertig jaar aan de top als speler en trainer, elke dag de beste moeten zijn, dat zorgt voor slijtage."

Onderhandelen
Preud'homme moet dan ook iets toegeven. "Ik ben moe, maar ik heb toch alles gegeven. Of ik ga onderhandelen? Het is niet echt een onderhandeling. Ik heb nog twee jaar contract, er zijn zaken die nog moeten geregeld worden."