Anderlecht is na kampioenschap ook zeker van een tweede prijs

Anderlecht is na kampioenschap ook zeker van een tweede prijs

20-05-2017 22:37
3

Het kampioenschap is binnen voor Anderlecht, maar paars-wit heeft er zaterdag nog een individuele prijs bijgekregen. Lukasz Teodorczyk is namelijk zeker van de Gouden Stier. Eupen-sensatie Henry Onyekuru maakt het nog wel zeer spannend.

AS Eupen keek op het veld van Roeselare na 87 minuten tegen een verrassende 3-0 achterstand. Onyekuru stond nog droog en had dus nog maar slechts enkele minuten de tijd om een gooi naar de Gouden Stier te doen. Onyekuru wist in extremis toch nog het net te vinden. Het Nigeriaanse toptalent was eerste trefzeker vanaf elf meter en zette in de laatste minuut ook de eindstand (3-2) op het scorebord met zijn tweede van de avond.

Onyekuru kwam dankzij de twee goals op een eindtotaal van 22 goals, een waanzinnige prestatie voor een flankspeler van 19 jaar én speler van promovendus Eupen. Onyekuru kwam daarmee op gelijke hoogte met zijn concurrent. Bij een gelijke stand wordt er echter eerste gekeken naar het aantal goals op verplaatsing en dat is in het voordeel van Teodorczyk: 15 om 12.

Criteria voor het bepalen van de Gouden Stier:
1. Aantal gemaakte doelpunten
2. Aantal gemaakte doelpunten op verplaatsing
3. Aantal gemaakte doelpunten thuis
4. Aantal speelminuten
5. Aantal 'assists'
6. Aantal gemaakte doelpunten strafschoppen niet bijgerekend