Comeback bij de Rode Duivels? Hopelijk krijg ik eerlijke kans van Martinez

Comeback bij de Rode Duivels? "Hopelijk krijg ik eerlijke kans van Martinez"

20-05-2017 09:54
2

Nicolas Lombaerts is 32 jaar, maar hij is nog lang niet versleten. Volgend seizoen wil de centrale verdediger er staan bij KV Oostende. En ook de Rode Duivels heeft Lombaerts nog niet uit zijn hoofd gezet. 

Lombaerts speelde tien seizoenen voor Zenit Sint-Petersburg. Enkele dagen geleden namen de Russen in stijl afscheid van hem. "Als basisspeler had ik hier wellicht nog mijn contract uitgedaan, want verder heb ik het hier prima naar mijn zin", klinkt het in Het Laatste Nieuws

De afgelopen maanden leek Roberto Martinez niet te rekenen op Lombaerts bij de Rode Duivels. De speler zelf hoopt dat de bondscoach daar verandering in brengt. "Ik hoop gewoon dat de bondscoach  mij nog een eerlijke kans geeft. Hij selecteert spelers die in China of Canada voetballen, dan moet iemand die in België voetbalt ook een kans krijgen."

"Het zal niet simpel worden, want misschien heeft hij intussen al andere plannen in zijn hoofd nadat ik een jaar niet gespeeld heb. Ze spelen nu ook met drie centraal achterin. Vertonghen, Alderweireld en Kompany spelen sowieso, dat begrijp ik wel. Als Vermaelen speelt, krijgt hij klaarblijkelijk ook de voorkeur op mij. En Ciman ook. Iedereen eigenlijk. (schaterlacht) Neen, serieus. Ik moet een beetje concurreren met de jongens als Kabasele en Denayer. Daar lijkt het op, hé." (grijnst)