Nieuwe onthullingen in gokschandaal, Deschacht riskeert monsterboete

Nieuwe onthullingen in gokschandaal, Deschacht riskeert monsterboete

16-05-2017 08:20
3

Olivier Deschacht moet zich in de loop van woensdag verantwoorden, hij zou namelijk gegokt hebben op voetbalwedstrijden, al zou zijn broer Xavier de echte verantwoordelijke zijn. Het Laatste Nieuws brengt enkele opvallende cijfers naar buiten, maar zijn advocaat gaat die net gebruiken als verdediging.

Opvallend is hoe veel er eigenlijk wel gewed is met het account, dat op naam staat van Deschacht. Er zouden maar liefst 2.622 sportweddenschappen zijn gesloten, waarvan meer dan negentig procent op voetbalwedstrijden. 67 keer is er gewed op een wedstrijd van Anderlecht en... vier keer is er gewed dat Anderlecht die wedstrijd zou verliezen.

Eerder raakte al bekend dat er met het account van Deschacht op de match tegen Benfica gewed is, die match werd verloren. Nu blijkt dat er nog op drie andere momenten is gewed op een nederlaag. Zijn advocaat Luc Deleu gebruikt dat evenwel als verdediging. Deschacht kreeg voor een gelijkspel in de Champions League 20.000 euro, terwijl hij voor een verlies een pak minder kon winnen.

Inmiddels is ook gebleken dat alle winsten naar de rekening van broer Xavier gingen. De rechtbank heeft het in ieder geval over 'problematisch gokgedrag'. Deschacht riskeert ondanks die argumenten die hem vrijpleiten een boete van liefst 100.000 euro.