OFFICIEEL: Overbodige Genkenaar versiert toch nog mooie transfer

OFFICIEEL: Overbodige Genkenaar versiert toch nog mooie transfer

11-05-2017 17:10

Genk heeft een oplossing gevonden voor Marco Bizot. De Nederlander keert terug naar zijn thuisland. Hij zet zijn handtekening onder een contract bij AZ, claimt De Telegraaf. De doelman is transfervrij.

Bizot en AZ zijn een vierjarig contract overeengekomen, meldt de ochtendkrant woensdag. De Noord-Hollanders hebben officieel nog niets van zich laten horen. De ex-doelman van Ajax, FC Groningen en SC Cambuur beschikt bij Racing Genk over een aflopend contract. De Limburgers besloten de optie in zijn contract niet te lichten.

Bij AZ is hij de opvolger van Krul, wiens verhuurperiode er bijna op zit. De keeper keert na dit seizoen terug naar zijn broodheer Newcastle United.  De 26-jarige Bizot keepte drie seizoenen voor Genk. In de zomer van 2014 kwam hij over van Groningen. Dit seizoen stond hij tot voor de wintertransferperiode nog in doel bij Genk. Na de komst van Mathew Ryan verloor hij zijn plek aan de Australiër.

Update 17.10: AZ heeft nu zelf bekendgemaakt dat Bizot inderdaad naar Alkmaar komt. Hij heeft getekend voor vier seizoenen.