Louwagie over misgelopen transfer: Zij zijn niet voor niks nummer één in België

Louwagie over misgelopen transfer: "Zij zijn niet voor niks nummer één in België"

02-05-2017 22:32

Adrien Trebel leek afgelopen winter lange tijd op weg naar AA Gent, maar in laatste instantie sprong RSC Anderlecht in de dans. De Brusselaars wonnen het pleit en Trebel trok naar paars-wit. Een domper voor Gent, maar manager Michel Louwagie verklaarde aan Sport/Voetbalmagazine dat hij zichzelf niets verwijt in de zaak-Trebel.

"Wij onderhandelden normaal, maar veel spelers gaan in op de lokroep van Anderlecht. Ze zijn niet voor niks de nummer één van België. Franstalig bovendien, dat speelt mee voor een Fransman. Met een normaal management heeft Anderlecht altijd een voorsprong."

"Als je ziet hoeveel er wordt betaald voor de shirtsponsoring op Anderlecht... Zij komen telkens aan de start met een stevig verschil. Je moet dan van goeden huize zijn om niet van gedacht te veranderen als Anderlecht komt aankloppen."

Geslaagde wintermercato
Ondanks het mislopen van Trebel heeft Gent een goede zaken gedaan tijdens de mercato in januari. "Het gebeurt zelden dat je alle spelers kan halen die je absoluut wil. Van de vijf spelers die we écht wilden, realiseerden we er vier. Dan mag je zeggen dat je goed hebt gewerkt."

"Na Anderlecht halen wij momenteel het hoogste rendement. We zitten hen en Club Brugge op de hielen. Van een overgangsseizoen mogen we hier niet meer spreken. AA Gent moet elk jaar proberen Europees te spelen en regelmatig eens voor de titel gaan."

Lees ook: Louwagie praat over toekomst Vanhaezebrouck: "Enkel Hein zal daarover beslissen"