'Lokeren wil Belgisch enfant terrible uit de vergeetput halen'

'Lokeren wil Belgisch enfant terrible uit de vergeetput halen'

25-04-2017 07:45
1

Bij Lokeren is er deze week een opvallende tester neergestreken. De Waaslanders leggen namelijk Andréa Mutombo op de testbank. Die 26-jarige middenvelder was ooit een groot talent, maar heeft dat nooit kunnen waarmaken.

--> KANS! Lokeren profiteert van mentale klap: 3,5 keer je inzet!

De geboren Brusselaar zat zelfs een jaar bij de beloften van Portsmouth, waarna hij even terechtkwam bij Zulte Waregem. Bij Essevee had hij een superstart met twee goals in zijn eerste twee matchen, maar werd hij toch weggestuurd met attitudeproblemen. Ook zijn passages bij Standard, STVV en Cercle Brugge waren geen succes en hij belandde in een negatieve spiraal.

De laatste jaren heeft hij compleet onder de radar gespeeld bij een paar Kroatische clubs, het Franse Fréjus en Inverness uit Schotland. Bij die laatste club heeft hij slechts één wedstrijd gespeeld. Lokeren wil hem graag een kans geven en legt hem daarom op de testbank.

"Voor ons is dit een opportuniteit. Wij hebben bij deze proefperiode niks te verliezen. Aan de speler om te bewijzen dat hij iets kan. Hij zou niet de eerste zijn die zich herpakt en alsnog mooie dingen laat zien. Mutombo was destijds een grote belofte, wij hopen dat hij de draad bij ons weer kan opnemen", aldus een bron bij Lokeren aan Het Laatste Nieuws.