Schrijvers blij én gefrustreerd: Dat zullen we nooit weten

Schrijvers blij én gefrustreerd: "Dat zullen we nooit weten"

24-04-2017 12:15

Racing Genk had zondagavond geen kind aan Moeskroen, na een kwartier stond het al 2-0. Uiteindelijk werd het zelfs een afgetekende 6-0. Zalig spelen voor Racing Genk, en dus ook voor Siebe Schrijvers.

Schrijvers heeft het niet gemakkelijk sinds zijn terugkeer uit Beveren, maar mocht van coach Albert Stuivenberg nog een keer opdraven. Door deze 6-0 heeft Genk nu een doelsaldo van 14-0 op vier wedstrijden. "Dat zegt alles, denk ik. We horen misschien niet thuis in Play-Off 2, maar hebben dat aan onszelf te danken. We spelen voetbal voor in Play-Off 1. Ons doel is dan om dit te winnen en een Europees ticket te krijgen", vertelt hij aan Radio GRK en exclusief voor VoetbalPrimeur.be.

Er wordt zelfs gefluisterd dat Genk de ploeg is die Anderlecht het meest had kunnen bedreigen. "Dat zullen we nooit weten, dan hadden we het moeten halen. Er is nu een kloofje tussen Anderlecht en de tweede positie, maar in voetbal kan alles en er zijn nog onderlinge duels. Maar het is inderdaad spijtig dat wij hier ons niveau moeten laten zien. De ploegen in Play-Off 1 zijn gewoon van hogere kwaliteit dan de ploegen waar we nu tegen moeten spelen."

Genk staat er nu bijzonder goed voor, maar van laksheid is er geen sprake. "We willen elke wedstrijd winnen, we gaan altijd vol. Dat zijn we verplicht aan de supporters. We geven altijd alles, ook als het al gespeeld is. Als het zo gaat amuseren de supporters zich ook, we doen het voor hen. We gaan er het beste van maken."

Assistkoning?
Door zijn assist bij de 1-0 komt Schrijvers nu op kop in het Pro Assist-klassement, weliswaar samen met klasbakken Alejandro Pozuelo en Youri Tielemans. "Het was een beetje en klutsbal, maar ik ben blij dat hij binnengaat. Ik heb er nu elf, dat is niet slecht. Maar het is niet belangrijk wie de goals of assists heeft. Wie dat er ook scoort, ik ben blij. Het maakt niet uit."