Mechelen zonder spitsen wint van uitgeblust Waasland-Beveren

15-04-2017 19:54

Op speeldag 3 van Play-Off 2A heeft KV Mechelen een uitzege geboekt. Malinwa haalde het op de Freethiel met 1-2 van Waasland-Beveren. Door de zege klimt Malinwa (voorlopig) naar de tweede plaats in de stand.

Yannick Ferrera probeerde het in zijn opstelling zonder echte spitsen. Die tactiek werpte op de Freethiel meteen zijn vruchten af, want na zeven minuten kregen de bezoekers al een strafschop. Vanaf elf meter klaarde Uros Vitas de klus.

Waasland-Beveren speelde inspiratieloos en had duidelijk geen zin om van Play-Off 2 nog een doel te maken. Ook op de tribunes heerste de gelatenheid. Op het einde van de eerste helft was er dan toch wat druk van de thuisploeg en dat leverde ook een doelpunt op van Jens Cools. Rusten deden we dus met 1-1.

Na de koffie was KV Mechelen opnieuw duidelijk baas. Tien minuten na de rust knutselden de bezoekers de perfecte aanval in elkaar. Van links over het centrum ging het naar rechts en daar werkte Reda Jaadi af. De 1-2 was meteen ook de eindstand. In de 90e minuut pakte Rudy Camacho nog rood.