Wilmots kreeg de baan, maar ex-Rode Duivel werd eerst gevraagd: ''Geen optie''

Wilmots kreeg de baan, maar ex-Rode Duivel werd eerst gevraagd: ''Geen optie''

08-04-2017 10:23

Marc Wilmots werd eind maart gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van Ivoorkust. Hij was niet de enige Belgische coach die door het Afrikaanse land werd gezien als een geschikte kandidaat voor de vacature.

Franky Vercauteren zit inmiddels een half jaar zonder job, nadat hij werd ontslagen bij het Russische Krylya Sovetov Samar. Er zijn sindsdien zeker voorstellen gedaan aan de nu 60-jarige oefenmeester. Hij zei echter 'neen' tegen Ivoorkust, waarna Wilmots dus eindelijk de job kreeg. ''Ik blijf uitkijken naar een nieuwe uitdaging. Er waren aanbiedingen. Zo kon ik in Turkije en Egypte aan de slag. Ook de nationale ploeg van Ivoorkust was een optie. Maar dat zijn niet de projecten waar ik nu op zit te wachten'', laat Vercauteren weten in Het Belang van Limburg

Vercauteren denkt nog zeker niet aan stoppen. ''Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen in 2018, maar dat lijkt nu misschien wel kort dag. Ik wil nog minstens twee jaar voort doen als coach. Wat daarna komt, valt dan nog te bekijken'', besluit de ex-Rode Duivel.