UPDATE: 'KV Mechelen ziet af van komst dure ex-Bruggeling'

UPDATE: 'KV Mechelen ziet af van komst dure ex-Bruggeling'

21-04-2017 21:56

KV Mechelen hoopt snel zijn eerste zomeraanwinst te kunnen strikken. Dat moet Dario Van den Buijs worden, de ex-speler van Club Brugge.

Het Nieuwsblad meldt dat KV Mechelen de verdediger, die momenteel uitkomt voor de Nederlandse Tweedeklasser FC Eindhoven, al een tijdje volgt. De club zou intussen al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met Van den Buijs.

Hij heeft nog een contract tot medio 2018 in Nederland. De verdediger kan echter overgenomen worden voor een spotprijs. In zijn verbintenis staat namelijk een clausule dat hij voor 250.000 euro kan vertrekken bij de Nederlandse club. Daar wil Malinwa van profiteren.

KV Mechelen is echter niet de enige ploeg die interesse toont. Zo willen Roda JC en Heracles de verdediger ook graag overnemen, al beschikt KV Mechelen over de beste papieren. Van den Buijs is bij FC Eindhoven aanvoerder en specialist van de stilstaande fases. Zo kon hij al acht doelpunten maken en was hij goed voor zes assists.

Update 12.05 uur: KV Mechelen heeft dan wel een akkoord bereikt met de speler zelf, vieren mag de club nog niet. Het Laatste Nieuws meldt namelijk dat de deal verre van rond is. Er zou nog geen financieel akkoord zijn tussen FC Eindhoven en KV Mechelen. De vertrekclausule van de verdediger bedraagt wel nog steeds 250.000 euro. Het is nog maar de vraag of Malinwa dat ook wil betalen.

Update 21/04 21.56 uur: De komst van Van den Buijs lijkt heel moeilijk te liggen. FC Eindhoven vraagt nog steeds 250.000 euro voor de verdediger. Een som die Malinwa volgens Het Nieuwsblad niet bereid is om te betalen.