Vanhaezebrouck waarschuwt Anderlecht en Club: Als wij volledig fit zijn...

Vanhaezebrouck waarschuwt Anderlecht en Club: "Als wij volledig fit zijn..."

29-03-2017 08:15

Hein Vanhaezebrouck heeft met AA Gent nog nipt Play-Off 1 gehaald, Anderlecht en Club Brugge mogen zo niet gerust zijn. Toch schat de trainer de titelkansen van zijn ploeg relatief laag in.

Vanhaezebrouck beseft dat er veel moet gebeuren eer zijn team een titelkandidaat wordt. "Voor de titel gaan is al moeilijk als je één ploeg moet inhalen en wij moeten er drie inhalen. Dat is heel uitzonderlijk. Dat betekent dat moet je bijna het maximum moet halen om kampioen te spelen. Daarom is de kans voor ons uiterst klein. Ik geloof niet dat het echt mogelijk is of er moeten een aantal mirakels gebeuren", vertelt hij op Sporza.

Toch kan het huidige Gent volgens hem zeker wedijveren met de Belgische top. "Als je hoopt om in beeld te komen, dan mag je je eerste twee matchen niet verliezen. Als we volledig zijn, dan durf ik ons naast Anderlecht en Club te zetten. Maar hoe fit is iedereen?"

Tussen de twee topfavorieten kan Vanhaezebrouck moeilijk kiezen. "Heel moeilijk om te zeggen. Anderlecht haalt het op basis van sterke reeks en omdat iedereen fit is, Club Brugge op basis van geen Europees voetbal en de schwung van vorig jaar. Als Anderlecht de halve finales haalt in de Europa League, dan kan dat zuur opbreken. Het zal close zijn tussen die twee teams. En ik hoop dat wij de derde zijn. En als er een mogelijkheid is, gaan we voor de tweede plaats."