Keuzes Martinez stuiten op verzet: Even boeiend als het gras zien groeien

Keuzes Martinez stuiten op verzet: "Even boeiend als het gras zien groeien"

25-03-2017 16:22
2

Zaterdagavond trappen de Rode Duivels hun 2017 af. Met de komst van Griekenland, eerste achtervolger in de WK-kwalificatiepoule van België, staat meteen een belangrijk duel op de agenda. In aanloop naar de confrontatie heeft Roberto Martinez zich niet populair gemaakt, vindt François Colin.

--> VERHOOGDE ODDS! België haalt het van Griekenland voor maar liefst 3(!) keer je inzet!

In De Witte Duivel uit de journalist zich ontevreden over de manier waarop de pers werd afgehouden afgelopen week. "Het was een behoorlijk saaie week. Dat heeft niet alleen te maken met de zwakte van de groep waarin de Duivels zijn ingedeeld, maar ook met het feit dat je als journalist geen enkele echte training meer ziet. Het is op die manier onmogelijk uit te maken wat de plannen van de bondscoach zijn of vast te stellen welke spelers scherp of niet scherp staan."

"Maandag was de training open voor pers en publiek, maar de meeste basisspelers trokken na een halfuurtje al naar de kleedkamer", vervolgt Colin. "Straf dat er toch veel supporters kwamen opdagen voor een training waar niets aan te beleven valt. Woensdag en vrijdag was het eerste kwartier open voor de pers, maar wat je dan te zien krijgt is de opwarming. Even boeiend als het gras zien groeien."

"Het was een veeg teken dat de rubriekleider voetbal van de grootste krant van het land (doelt op Het Laatste Nieuws, nvdr.) tot en met woensdag met vakantie was. In de vorige campagne zou hij Marc Wilmots al drie dagen na elkaar tussen zijn boterham hebben gelegd. Maar eigenlijk had hij gelijk. Er viel over de nationale ploeg weinig zinnigs te melden", besluit Colin.