Operatie van Karelis liep verkeerd: Moet zes maanden medicatie nemen

Operatie van Karelis liep verkeerd: "Moet zes maanden medicatie nemen"

24-03-2017 18:38

Nikolaos Karelis ligt nog altijd in de lappenmand bij Racing Genk, hij scheurde eerder dit jaar zijn kruisbanden. Tot overmaat van ramp liep er ook iets mis bij de operatie, waardoor hij nu medicatie moet slikken. 

De Griekse aanvaller heeft veel 'geluk' gehad tijdens zijn operatie. Met mijn knie verliep alles zoals gepland. Maar er dook een ander probleem op: er was een bloedklonter losgekomen en die had zich ter hoogte van mijn longen genesteld. Dat kan heel gevaarlijk zijn, ze hebben me drie dagen in het ziekenhuis gehouden. Het was dikke pech, de chirurg werd er pas voor de tweede keer in zijn loopbaan mee geconfronteerd", aldus Karelis in Het Belang Van Limburg.

Karelis probeert de situatie optimistisch te bekijken. "Gelukkig kregen ze het probleem snel onder controle, maar ik moet wel zes maanden aan een stuk medicatie nemen om nieuwe klonters te voorkomen. Mentaal heeft het me uiteindelijk geholpen. Het leert je alles te relativeren. Wat is een half seizoen nu in een carrière van een profvoetballer? Was die bloedklonter in mijn hersenen terechtgekomen, dan spraken we zelfs niet meer over mijn carrière."

Karelis hoopt in ieder geval dat hij volgend seizoen terug op zijn oude niveau komt. "Ik kijk de toekomst echt positief tegemoet. Ik maak me sterk dat ik al gedeeltelijk kan aanpikken bij de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen en daarna snel de laatste achterstand kan goedmaken."