Twijfels over derde verdediger tegen Grieken: ''Zou nooit discussie moeten zijn''

Twijfels over derde verdediger tegen Grieken: ''Zou nooit discussie moeten zijn''

23-03-2017 15:09

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld zijn zekerheidjes in de driemansdefensie van Roberto Martinez. De bondscoach moet voor de centrale positie in de achterhoede nog een keuze maken tussen Laurent Ciman en Thomas Vermaelen. Het Laatste Nieuws heeft een duidelijke voorkeur.

--> GOALS! Rode Duivels opnieuw niet af te stoppen: pak 2,40 keer je inzet!

Ciman vulde de postitie uitstekend in tegen Gibraltar, Nederland en Estland, maar de bondscoach kan nu weer beschikken over een fitte Vermaelen. "Die was met voorsprong de beste Belg op het EK in Frankrijk. Vermaelen, dat is in een notendop: gewezen sterkhouder van Ajax, aanvoerder bij Arsenal, ploegmaat van Messi in Barcelona en nu AS Roma. Wie zijn cv en kwaliteiten naast die van Ciman (Charleroi, Club, Kortrijk, Standard en Montreal) legt, kan maar één ding concluderen: il n’y a pas photo", schrijft HLN stellig.

De krant beseft echter dat er twijfels zijn rond de blessuregevoelige Vermaelen. "Eigenlijk zou Vermaelen nooit ter discussie mogen staan bij de Duivels. Maar een non-seizoen bij Roma heeft zijn aanzien beschadigd. In België én Italië.''