Anderlecht-talent keihard terechtgewezen in rechtbank: ''U bent verkeerd bezig''

  Anderlecht-talent keihard terechtgewezen in rechtbank: ''U bent verkeerd bezig''

  maandag 20 maart 2017 om 11:29

  Dodi Lukebakio wordt dit seizoen door Anderlecht uitgeleend aan het Franse Toulouse. Het 19-jarige talent speelt daar weinig klaar en komt nu alleen negatief in het nieuws. De politierechter was zeer streng voor de jongeling na een grote verkeersovertreding.

  Lukebakio had in augustus 2016 nog pas drie weken zijn rijbewijs toen hij tegen de lamp liep in Jabbeke. De aanvallende middenvelder raasde met liefst 158 kilometer per uur over de snelweg, bleef continu op de linkerrijstrook en zat ook nog eens te dicht op zijn voorganger. In de Brugse politierechtbank kwam de tiener zich persoonlijk verdedigen. ''Ik was gehaast. Mijn familie was aan het wachten. Bovendien reed ik met een nieuwe wagen, een sportieve wagen. En ik reed te snel. Ik weet dat ik in de fout ging'', zo tekende Het Nieuwsblad op.

  De rechter was niet onder de indruk van zijn verweer en drukte hem op de feiten. ''Als u als jonge bestuurder al zo’n rijstijl hebt, bent u verkeerd bezig'', klonkt het streng. ''Uw rijstijl is simpelweg gevaarlijk. U rijdt kort op uw voorligger en kan als jonge bestuurder zeker niet adequaat reageren als er iets gebeurt.''

  Tot slot werd hij nog eens op de enorme gevaren gewezen. ''Uw familie had ook levenslang op u kunnen wachten. ls er aan die snelheid iets fout loopt, kan dat fataal aflopen. U heeft geluk dat u hier vandaag levend staat. Ik hoop dat u daar eens over nadenkt'', aldus de rechter. Lukebakio kreeg uiteindelijk een boete van 450 euro en een rijverbod van een maand.

  Poll

  Is dit een goede straf?

  (358 stemmen)

  Plaats een reactie

  dethklok28 +3960
  maandag 20 maart 2017 om 12:19
  Mocht best zwaarder... al moet die straf niet per se van rechtbank komen. Anderlecht mag er best nog een schepje opdoen. D'Alberto vergeten? Het overlijden van Malanda?
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Anderlecht-talent keihard terechtgewezen in rechtbank: ''U bent verkeerd bezig''