OFFICIEEL: LIerse heeft een nieuwe trainer te pakken

OFFICIEEL: LIerse heeft een nieuwe trainer te pakken

17-03-2017 11:20
2

De zoektocht naar een nieuwe trainer is stilaan over voor Lierse. Het Laatste Nieuws weet namelijk dat er snel een nieuweling wordt voorgesteld. Dat wordt niet Peter Maes, die nee heeft gezegd, maar wél Fred Vanderbiest.

Maes zag uiteindelijk af van een overstap naar Lierse, het bestuur moest dus op zoek naar een andere kandidaat. De namen van Glen De Boeck en Karel Fraeye circuleerden. Toch kiezen de Pallieters nu voor iemand anders. Vanderbiest zou namelijk in de loop van vrijdag al worden voorgesteld.

Vanderbiest was dit seizoen nog actief bij rivaal Antwerp, maar die periode werd helemaal geen succes. Vanderbiest haalde niet eens de winterstop. Daarna vertrok hij zelf na acht matchen bij het Cypriotische Limassol. Zijn voornaamste adelbrieven verkreeg hij bij KV Oostende, waar hij de promotie kon afdwingen. Hij heeft in het verleden dus al bewezen dat hij een ploeg naar Eerste Klasse kan brengen, voorzitter Maged Samy hoopt dat hij dat trucje kan herhalen bij Lierse. 

Bij Lierse krijgt hij in ieder geval een oude bekende als gids. Assistent-trainer Chris Janssens was namelijk al zijn T2 bij Cercle Brugge.

Update 11.20: De kogel is door de kerk. Vanderbiest is de nieuwe trainer van Lierse.