'Maes voelt weinig voor Lierse, twee andere coaches staan klaar'

'Maes voelt weinig voor Lierse, twee andere coaches staan klaar'

16-03-2017 07:00

Lierse ontsloeg deze week onverwacht Eric Van Meir. De coach had zijn doelstelling om te promoveren niet gehaald, ook al was Lierse over de twee speelrondes wel de beste club in 1A. Peter Maes zou hem kunnen opvolgen, maar heeft volgens Het Nieuwsblad grote twijfels.

Het Nieuwsblad vertelt dat Maes waarschijnlijk nee zal zeggen op het aanbod van Lierse. De Pallieters moeten dan op zoek naar een alternatief, en heeft twee namen in het hoofd. Het zou gaan om Glen De Boeck en Karel Fraeye. Die laatste was dit seizoen nog actief als hoofdtrainer bij Lommel United, maar kreeg de bons na tegenvallende resultaten. Voorlopig is het Chris Janssens die zal fungeren als T1.

Voorzitter Maged Samy wilde niet reageren op de trainerskwestie, teammanager Roel Rymen wel. "We zoeken een trainer die onmiddellijk inzetbaar is in Play-off 2. We willen absoluut naar de Jupiler Pro League en zoeken daarvoor op dit moment een coach met het juiste profiel. Wat niet wil zeggen dat Eric Van Meir het niet fantastisch heeft gedaan, maar het was net niet wat de promotie betreft en dat heeft hem zijn kop gekost. Voor mij persoonlijk is dat zelfs een drama, want met Eric zie ik een vriend vertrekken."