Anderlecht vervoegt KRC Genk in de kwartfinales van de Europa League

Anderlecht vervoegt KRC Genk in de kwartfinales van de Europa League

16-03-2017 22:48
1

Donderdag beleefde het Belgische voetbal opnieuw een hoogdag. Eerst wist KRC Genk zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Nadien volgde Anderlecht. Paars-wit won thuis met 1-0 van APOEL Nicosia, met die score had het eerder ook gewonnen in Cyprus.

Voor het eerst in twintig jaar kon Anderlecht zich plaatsen voor een kwartfinale van de Europa League. Die boodschap hadden de spelers ook begrepen. In de eerste minuten greep Anderlecht APOEL bij de keel. Het kreeg ook meteen enkele kansen, maar verkwanselde die keer op keer. Opvallend was het dat het vizier van Łukasz Teodorczyk eens niet op scherp was afgesteld.

Onder impuls van Sofiane Hanni en Nicolae Stanciu bleef Anderlecht duidelijk baas. De ploeg uit Cyprus blonk alleen uit in fouten maken, dit tot ergernis van de thuisaanhang. Igo r De Camargo en co kregen offensief niet klaar. APOEL mocht blij zijn dat het met 0-0 ging rusten.

Mister Europe
Na de pauze bleef Anderlecht de wet dicteren. Het was uiteindelijk Frank Acheampong, die het verschil maken. Een minuut na zijn invalbeurt maakte de Mister Europe van Anderlecht zijn naam waar. Na de goal kwam Anderlecht nooit in de problemen. Uiteindelijk was de kwalificatie meer dan verdiend voor Anderlecht.

Vrijdag om 13.00 uur wordt er geloot voor de kwartfinales van de Europa League. Anderlecht en KRC Genk kennen dan hun tegenstander. De loting is LIVE te volgens op VoetbalPrimeur.be. Hier vind je alvast alle mogelijke tegenstanders van Anderlecht en KRC Genk.

Lees ookGeen mirakel in Europa League, Genk stoot makkelijk door naar kwarftinales